Thursday, 18 August 2011

iftar with my dearie frenz! =)

assalamualaikum!
hari ni kown nak updatekan tentang beriftar dengan sahabat-sahabat sekolah menengah dulu! wuhuuu kami datang dalam background yang berbeza! kami berlainan kelas tapi utuh as bahiyahan! hohohooo 
Sultanah Bahiyah High School the centre of excellent!
okehhhh iftar nih seronok! boleh mesra2 dengan mereka sembang and so on! hohohohoho =)

hurmm sebelum pergi berbuka puasa di Kuala Kedah, kami pergi ke bazar ramadhan stadium! perghhh orang ramai gilakkkk! mampoih nih gambar seorang sahabat yang turut serta di bazaar stadium! cik wawa yang sempat senyum menawan! hik3

comey kan? hik3

kami beriftar di RESTORAN NELAYAN, Kuala Kedah! heeeeeee
ni lah juadah-juadah yang akan dijamah bila berbuka nanti! hik3

siakap masam manis! nyummy!

sotong goreng tepung!


telur bungkus! hik3

tomyam!!!


nih juadah yang full 1 meja! gilakkk makan banyak kami nih! baru 9 orang ! aiyakkk! hik3


half of us! sedapkan! hik3
sebelum berbuka sempat lagi kown and paah main angry birds dekat ipad nik! hhihihi terujanyaaaaaa! :)


okehh lepas berbuka, kami ke stesen minyak petronas berdekatan untuk menunaikan solat maghrib! tak lupe ye perkara penting tuh jangan makannnnnn je kan kan! hik! nih gambar dekat dengan stesem petronas yang sempat di tangkap! hik3


selepas selesai mengejakan ibadat, kami berkonvoi ke bazar larut malam di depan Pekan Rabu, Alor Star... hik3 best weh banyak sangat benda yang tengok! rambang mata! aiyakkk! duit pulak tak de! kami semua berpusu-pusu ke regency hotel dulu sebab masing2 rasa nak weee weee! kelakar kan? pretend as a guest! masuk bwat slumber je! hik3 hurmmmm..... nih gambar kami di Regency Hotel!


selepas itu masanya shopping!!! huhaaaa
ni gambarnya!

my bestie! beli tudung velvet gitu! hohooo
sedang meronda cari-cari barang
kemudian, tekak terasa sangat-sangat dahaga! kitorang pergi minum di Gemilang Burger di jalan stadium! hohohooo duduk macam ala2 nak mesyuarat! =P 
ni dia.... kami! :)

ainaa~

paahh

nik
wawa


enon
after dat kitorang balikk! selesai sudah iftar! :) seronok dapat jumpa sahabat-sahabat sekolah menengah dulu~ =)
khairunnisa a.k.a kown





Sunday, 14 August 2011

hai :) kown masak?


assalamualaikum,
wah hari ni kown nak cakap yang kown masak something!
wah masak apa tu?

First sekali, memandangkan sekarang nih 13 ramadhan,
then mama kiah (my mum) nak buat roti jala!
what? roti jala? hihihi
anaknya nih kena lah tolong untuk
menjayakannya...
kah3

hurmmm
kown pown tolong la....
buat macam expert beb!
mama kiah cakap 'kerai' elok-elok
'kerai'?? hahaha mesti tak taw kan?
orang tua-tua
kat kedah dulu
suka panggil roti jala
sebagai roti 'kerai'
so apa yang dicakapkan oleh my mum tuh suruh jala elok-elok...
owhhh begitu so, ini lah hasilnya!




jadi la kan? makan dengan kari ayam =)



ni model cilik roti 'kerai' kown =)~ wani

kown a.k.a khairunnisa



Saturday, 13 August 2011

ragam webcam! hohoho lynna, wani n kown! =)

assalamualaikum, kali nih kown nak tunjuk gambar tentang ragam wani, kown n lynna dalam webcam!
 gila-gila lah! nih time sebelum lynna pulang ke gagang! hik3 situasi di bilik kown! =)~






















tamat! sesi webby! =)

khairunnisa a.k.a kown

Friday, 12 August 2011

berbuka with them =)

assalamualaikum,
wah hari ini kown akan updatekan banyak-banyak blog coz dah lama tertunggak! haiiiyaaa busy ma skrang nih hik3 hurmmm so kown nak sambung activity clearance hari itu! hik3 hurmmm lepas kitorang buat clearance, kami pergi ke BSN coz cik nija kita tak beli lagi pin BSN for PTPTN~ nih mereka di BSN Merbok!

ni cik nija! =)
ni che lynna =)

after that kitorang pergi ronda-ronda SP tercinta! 
sampai je waktu berbuka, kitorang pergi berbuka di RMJ (Restoran Mesra Jaya)
berbuka di RMJ? wahhh! kown berbuka dengan mereka and with my MR. A hik3 macam-macam kami bualkan...ni gambar time kami sampai di RMJ~ taken by MR. A

seronok la dapat berjumpa sahabat-sahabat ku! aiyak rindu korang! :)
hurmmmm lepas tuhhh kami dikejutkan dengan kedatangan BATEK n SHAM~ phewwww ramai kan kami! syioknya! ramai berbuka! nih aktivity kami sepanjang berbuka! wuuuhuuuu!








sedapkan? lepastuh kami pon berpisahhh! balikkkkk! =) hurmmm nak buat macam mana.... lain kali jumpa lagi kan kan.. selamat belajar sahabat sahabatku! =) berjuang untuk keluarga! yes! 

khairunnisa a.k.a kown